Het Nederlands elftal mag dan wel niet naar het WK gaan aankomende zomer, er zijn genoeg Eredivisiespelers die wel in Rusland te bewonderen zijn. Een elftal met grote kanshebbers op een ticket naar het wereldkampioenschap.

Houd je muis op de puntjes om de spelers te zien

Van de basiself lijken Renato Tapia, Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi, Alireza Jahanbakhsh, Nicolai Jørgensen, Hirving Lozano en Lasse Schöne zeker van hun plek in de selectie. Het zevental wordt al jaren steevast opgeroepen voor hun nationale ploeg en spelen allen een sleutelrol in het succes. Zo staat Feyenoorder Tapia altijd op het opstellingsformulier bij Peru.

Invitatie

Ook Brad Jones lijkt mee te gaan met de Australische ploeg. De Nederlandse bondscoach Bert van Marwijk selecteerde hem voor het oefenduel tegen Colombia, waarin Jones in actie kwam. Van Marwijk ziet een rol weggelegd voor de 36-jarige sluitpost. ADO-rechtsback Tyronne Ebuehi wordt nadrukkelijk gevold door de Nigeriaanse coach Salisu Yusuf en Zararia Labyad maakt een grote kans om opgeroepen te worden voor Marokko.

Ajacied Nicolás Tagliafico hoopt eveneens op een invitatie van Argentijn Jorge Sampaoli, die, getuige de laatste selectieplaatsen van Tagliafico, gecharmeerd is van de linksback. In het elftal nemen Sofyan Amrabat, Mimoun Mahi en Reza Ghoochannejhad plaats op de bank. Ook zij hebben een aanzienlijke kans op het WK, maar moeten in de laatste weken proberen de bondscoaches van hun kwaliteiten te overtuigen.

Buiten de boot

Ook zijn er nog enkele kanshebbers die niet in het team staan. Sommige spelers maken nog wel kans, maar vallen waarschijnlijk buiten de boot. Zo zullen bijvoorbeeld de Australische NAC-doelman Mark Birighitti, Uruguayaan Gastón Pereiro (PSV), de momenteel geblesseerde Deen Kasper Dolberg (Ajax) en NAC-revelatie Sadiq Umar (Nigeria) nog hopen op een uitnodiging.

Fotocredits: Wikimedia Commons