Amsterdam-Zuidoost maakt zich klaar voor vanavond, want dan is het weer tijd voor het jaarlijkse evenement ‘The Passion’ met het thema ‘Ik zie jou’. De moderne versie van het paasverhaal doet het goed: ieder jaar zitten er zo’n drie miljoen mensen voor de buis. Zangeres Graziëlla Hunsel Rivero vertolkt de rol van de bloedvloeiende vrouw en verheugt zich erop om in ‘haar’ Bijlmer te schitteren.

Ze is niet zenuwachtig en ze heeft lekker geslapen. Graziëlla is er klaar voor om een rol te spelen die nog nooit eerder is vertolkt in The Passion. “De bloedvloeiende vrouw is een Bijbelse figuur die twaalf jaar lang ongesteld is. Vroeger was je als menstruerende vrouw geen onderdeel van de maatschappij: je mocht niemand aanraken en zelfs niet koken. Deze vrouw gaf al haar geld uit aan dokters om haar te helpen, maar dat mocht niet baten.” Doordat Jezus haar zag en haar aanraakte, was de bloedvloeiende vrouw van haar ziekte af.

Gezien
De reden dat Graziëlla deze rol graag wil spelen, is omdat zij ook ontdekt is. In dit geval door haar stadsgenoten. “Op Facebook werd ik veel getagd door vrienden en fans toen bekend werd dat The Passion in de Bijlmer zou zijn, mijn hometown. Ik had het veel te druk dus ik liet het gaan. Een tijdje later werd ik gemaild door de organisatie van The Passion en toen ik op gesprek kwam, zeiden ze tegen mij: ‘weet je waarom je hier zit? Omdat de Amsterdammers massaal naar ons geschreven hebben over jou’.”

Trots
Met de ballad ‘Ik zie jou’ gaat Graziëlla de show stelen vanavond. “Later zing ik nog een duet met Tommie Christiaan, die Jezus speelt.” Ook zal er een groot gospelkoor aanwezig zijn, dat de Bijlmer vertegenwoordigt. “Er is zoveel kleur in Zuidoost. Het is een stad met 131 culturen en de architectuur is ook prachtig. Ik ben een trotse bewoonster van de Bijlmer.”