TILBURG – Smartphones zijn een groot onderdeel van ons leven. Vooral jongeren zitten constant op hun mobiele telefoon. Verslaggever Jelle Oosterveld gaat voor een journalistieke productie, drie dagen door het leven zonder telefoon. Lees hier zijn verhaal.

‘Je bent in een soort tweestrijd’

10.00 uur
“In de vergadering bespreken we het plan voor de productie. Dan komt iemand met het idee dat we zonder smartphone moeten leven de komende paar dagen voor de productie. En ik heb mezelf opgeofferd.”


“Je bent in een soort tweestrijd. Aan de ene kant is het best lekker dat je niet op Facebook, Instagram en Snapchat hoeft te zitten. Ook al die onzin Whatsappjes in groepsgesprekken krijg je allemaal niet meer mee. Maar de belangrijke appjes die je ‘moet’ versturen, dat is wel ontzettend irritant dat dat niet kan.”

Kun jij drie dagen zonder smartphone?

Nog twee dagen en Jelle mag zijn telefoon weer terug. Houd de nieuwsredactie in de gaten om dit verhaal te volgen.