Op sociale media word je doodgegooid met foto’s van meisjes met strakke billen zonder putjes of streepjes. Een wens van vele vrouwen. Maar realistisch is het niet. Maar wat is er tegen te doen?

Naaldjes in je bil
Cellfina is een vrij nieuwe methode waarbij er met kleine naaldjes in de vetophopingen geprikt wordt. Het duurt ongeveer een maand voordat je echt effect ziet. Tot die tijd loop je rond met veel blauwe plekken en kleine littekens op je billen. Hoewel het een vrij nieuwe behandeling is, voert het Amsterdamse bedrijf Doc.Inc er nu ongeveer één per week uit.
Vooral vrouwen boven de dertig die iets meer te besteden hebben komen op deze behandeling af.

Instagram
Volgens de secretaresse van het bedrijf, zien ze ook veel jonge meisjes langskomen. “Die zien op Instagram meisjes die geen cellulitis hebben en willen dan ook zo’n behandeling. Maar de behandeling kost, afhankelijk van de hoeveelheid putjes, al gauw zo’n drieduizend euro. Een bedrag dat veel jonge meisjes niet zo hebben liggen. Uiteindelijk vertrekken de meisjes met een cellulitiscrème.”

Fabels
Het klinkt allemaal heel mooi, een crème of behandeling die ervoor zorgen dat je een gladde huid hebt. Maar realistisch is het niet. De secretaresse vertelt eerlijk dat behandelingen alleen effect hebben als je daarnaast gezond blijft eten en bewegen. “Cellulitis is iets wat genetisch bepaald is maar als je je lichaam niet een handje helpt, komt het ondanks een behandeling net zo snel terug.”
Dit geldt volgens haar ook voor de crème; er is nooit bewezen dat het echt werkt. Vooral het masseren van de huid en het aanbrengen van een vocht-inbrengende crème, lijkt te werken.

Crème
Kelly Thijssen (31), gebruikte ook een tijd zo’n zalf. “Het maakte mijn huid gladder, maar je moet het echt geen dag vergeten. Ik weet ook niet of het echt hielp, de crème gaf een trekkend gevoel als ik het aanbracht. Dat voelde fijn.”

De tube die Kelly gebruikte kostte rond de vijftien euro bij het Kruidvat. Maar nadat de tube op was, is ze ook gestopt. “Het hielp wel echt alleen gedurende tijd dat ik het gebruikte. Ik ben in die tussentijd ook veel aangekomen en afgevallen en sport minder, dus kan het ook niet goed vergelijken.”

Kelly zweert liever bij een gezonde levensstijl; hardlopen en yoga. “Als ik veel cardio doe, gebruik je je spieren veel en daardoor wordt volgens mij je bloedsomloop ook beter. Dat doe ik dan eigenlijk liever.”

Hoewel ze ook toegeeft liever geen cellulitis te hebben, heeft ze naar eigen zeggen ook wel wat beters in haar leven te doen. “Zo’n zalf was leuk maar ook duur. Een cafeïnescrub blijkt ook te werken, maar ik ben echt te lui om die zelf te maken. Dus dan maar een leven met cellulitis.”

Het hoort erbij
Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven en bekende personen die een stokje steken voor het ‘perfecte lichaam’. Zo lanceerde Dove al eerder een campagne waarbij vrouwen in alle soorten en maten te zien waren. Ook Sanex staat er bekend om verschillende lichamen te laten zien. In 2016 was er op het Sydney Film Festival zelfs een documentaire die “Embrace’ heet. Afgelopen week deed de Amerikaanse zangeres Demi Lovato ook nog een duit in het zakje door op Instagram een ‘raw’ foto te posten waarbij ze haar cellulitis en striae liet zien.

Anne (21)

Annie (26)

Kelly (31)

Laura (26)