Ijshockeyvereniging Tilburg Trappers speelt zijn derde seizoen in de Duitse ijshockeycompetitie Oberliga. Na de 6-0 winst tegen de Hannover Scorpions in de halve finale van afgelopen week, spelen de Trappers vanavond de eerste finalewedstrijd om het kampioenschap. Twee jaar op rij wonnen de Trappers de Oberliga. Maar promoveren mag niet van de Duitsers.

Tilburg Trappers floreert

Tilburg Trappers werd maar liefst vijftien keer landskampioen in Nederland. De competitie bleek van een te laag niveau, waardoor de Tilburgers in Duitsland aanklopten met de vraag of ze daar konden spelen. Dat mocht en sinds 2016 spelen de Trappers in de Oberliga, de derde divisie van het Duitse ijshockey. De twee hogere competities zijn DEL en DEL 2 (Deutsche Eishockey Liga).

Promoveren mag niet

Tot nu toe wonnen de Trappers alles: ze werden twee keer kampioen. Ook dit seizoen is de kans op succes aanwezig. Vanavond beginnen de finalewedstrijden van de Oberliga tussen de Trappers en Deggendorfer SC. Kleine tegenvaller: ook al winnen de Tilburgers alles, promoveren mogen ze niet.

Sven Brok is algemeen directeur bij de Trappers. Hieronder vertelt hij hoe de club over de situatie in Duitsland denkt.