Instagram is de meest gebruikte app onder minderjarige jongeren. Zij maken veel minder gebruik van Facebook dan de generatie boven hen. Zestienjarige meiden op Instagram halen makkelijk honderden likes per foto. Zomer Vissers is er daar een van.

De jongeren van tegenwoordig zijn Facebook allang vergeten. Instagram en Snapchat zijn voor hun de populairste apps. Uit onderzoek blijkt dat van alle Instagramgebruikers in Nederland, de helft de leeftijd van 15 t/m 19 heeft.

Loading...

Loading…

Leeftijdsgenoten
Dat is logisch, legt social media expert en fanatiek Instagrammer Kirsten Jassies uit: “Waarom zou die generatie op Facebook zitten als hun ouders en zelfs opa’s en oma’s daar ook gebruik van maken? Ze gebruiken liever apps met enkel hun leeftijdsgenoten.”

Puberleeftijd
Het heeft er volgens Jassies ook mee te maken dat deze leeftijd bevestiging zoekt van andere leeftijdsgenoten. Jassies: “In de pubertijd is vriendschap het belangrijkst in je leven en zoek je constant bevestiging van je leeftijdsgenoten. Daarom spenderen ze een hoop tijd op Instagram. De hoeveelheid likes die ze krijgen betekenen voor hun heel veel. Dan ben je geliefd en dat is wat iedere puber wil.”

Stress
Zomer Vissers heeft bijna 1800 volgers en op elke foto ongeveer 400 likes. Ze legt uit waarom zij de app zo leuk vindt, en dat het soms ook stress op kan leveren.

Tips
Zomer heeft speciaal voor de nieuwsredactie haar geheime formule weggegeven voor de perfecte instagramselfie. Volg deze drie tips en krijg net zoveel likes als zij:
1. “Zorg dat je lippen goed zitten. Ontspan ze maar kijk niet te boos”
2. “Zorg dat het een vrolijke foto is. Het liefst met veel kleur”
3. “Zorg dat de foto er natuurlijk uitziet. Te geforceerd is nooit goed”