Tilburg is dit weekend the place to be voor metalfans. Het jaarlijkse Roadburn Festival is weer begonnen. Het festival, dat op meerdere plekken in Tilburg wordt gehouden, trekt veel buitenlandse bezoekers. 

Spaans, Frans, Engels.. Je hoort het allemaal om je heen. Het is dan ook niet voor niets dat dit festival de nummer 1 van de metalfestivals in Europa is. Bezoekers kunnen in heel Tilburg genieten van de muziek: Poppodium 013, het Patronaat, Cul de Sac, Hall of Fame en de Koepelhal bieden allemaal een podium.

Het festival is nagenoeg uitverkocht; alleen voor de zondag zijn nog tickets beschikbaar. Wij gingen langs op de eerste dag, om een aantal bezoekers te vragen waarom ze naar dit festival zijn gekomen.

Het artikel gaat verder onder de fotoslide.

  • "Ik ben aangesloten bij 013, en de sfeer is hier gewoon goed."

Gijs Garenfeld, hoofd marketing, had de hitte in april niet verwacht. Wij vroegen hem naar de maatregelen die Roadburn Festival moest nemen.

Hieronder de audioreportage: