Jetskiërs vanuit heel Europa komen naar Nederland voor de Open Nederlandse Kampioenschappen. De eerste wedstrijd staat zondag op de planning aan de Landsardseweg vlakbij Eindhoven. Zaterdag werd daar voor het laatst getraind in aanloop naar de wedstrijd.

De wedstrijd bestaat uit een race in verschillende categorieën van leeftijd en soort jetski. Zaterdag zijn aan de Landsardseweg jetskiërs in de klasse ski lites novices, de beginners, aan de beurt. De wedstrijden voor de hogere klassen vinden plaats in De Kuilen, Grasbroek en Zandvoort.

Eerste Jetski wedstrijden van het seizoen in Eindhoven from De Nieuwsredactie on Vimeo.

Voor het vermaak van de bezoekers is er niet alleen de wedstrijd. Ook zijn er freestyle jetskiërs. “Dat is zo geweldig, ze maken salto’s en kurkentrekkers”, vertelt Pieter Hoeke van de Jetski Challenge. Dat is een vereniging die de wedstrijden in Nederland organiseert.