Na de ontluisterende 3-0 nederlaag bij PSV heeft Ajax dit seizoen niks meer om voor te spelen. Tijdens de wedstrijd tegen VVV Venlo was dat goed te merken. Ajax won de wedstrijd wel met 4-1, maar in de Johan Cruijff ArenA bleef het vooral stil.

Op de ArenA Boulevard naast het stadion was het opvallend rustig. Aan alles merkte je dat de supporters er eigenlijk niet meer zoveel zin in hebben.

Jari Klapwijk

Er stonden dan ook geen lange rijen bij de ingang van het stadion.

Jari Klapwijk

De Johan Cruijf ArenA biedt plaats aan 54.033 supporters, maar tijdens de wedstrijd tegen VVV waren slechts 30.000 stoeltjes gevuld.

Jari Klapwijk

Alleen de F-side, de tribune van de harde kern van Ajax, was redelijk gevuld. Tijdens de wedstrijd lieten zij zich alleen nauwelijks horen. Dit kan met het opstootje bij de bus te maken hebben na de wedstrijd tegen PSV. De relatie tussen Ajax en haar supporters heeft een deukje opgelopen.

Jari Klapwijk

Al met al was het een rare avond in de ArenA. De spelers en de supporters vierden de overwinning nauwelijks. Door de overwinning kan Ajax de tweede plek eigenlijk niet meer ontgaan. Het seizoen is zo goed als klaar.

Jari Klapwijk