Team Roompot – Nederlandse Loterij fuseert komend seizoen met het Belgische Veranda’s Willems – Crelan-ploeg. Dat bevestigen beide ploegen in een persbericht. De nieuwe ploeg, die onder de naam Roompot – Crelan Cycling Team verder gaat, zal onder een Nederlandse licentie gaan fietsen.

Beide ploegen verloren afgelopen tijd één van hun sponsoren. Door de handen ineen te slaan blijft het budget stabiel. Ook voor Veranda’s Willems-Crelan biedt de fusie uitkomst. De ploeg sprak eerder met Aqua Blue Sport over een samenwerking, maar dit leidde niet tot een akkoord. Met Roompot werd dus alsnog een geschikte fusiepartner gevonden.

Nederlands-Belgische ploeg

Roompot begon in 2015 onder aanvoering van Michael Boogerd en Michael Zijlaard met het idee om een 100% Nederlandse ploeg te bouwen, maar maakte eerder deze maand al bekend af te stappen van het Nederlandse karakter. Het plan is nu om samen met Crelan een Nederlands-Belgische ploeg te bouwen met Wout Van Aert als kopman. De wereldkampioen veldrijden was dit seizoen een van de revelaties in de voorjaarsklassiekers.

Weinig verandering

De fusie betekent echter niet dat Roompot-Crelan volgend seizoen deel uitmaakt van de WorldTour. De ploeg blijft uitkomen op Procontinentaal niveau en hoopt via wildcards deel te nemen aan de grootste wielerkoersen. In het management van de nieuwe ploeg zal niet veel veranderen. De dagelijkse leiding blijft in handen van Nick Nuyens, Chris Compagnie en Zijlaard. Erik Breukink, Boogerd en Jean-Paul van Poppel worden de ploegleiders. Begin januari zal het team in Ahoy worden gepresenteerd tijdens de Wooning zesdaagse van Rotterdam.