De hypeschoen van dit moment: de Yeezy, wordt eind september door Adidas opnieuw uitgebracht. Deze populaire schoen begint nu in grotere aantallen door Adidas verkocht te worden.

Op 21 september kunnen sneakerheads weer proberen om deze populaire schoen te kopen. Zij hebben nu meer kans dan ooit. Adidas brengt namelijk meer Yeezy’s dan ooit uit. Vaak grepen fans mis door de geringe aantallen van deze ultieme hypeschoen.

Een historie bij de concurrent

Artiest Kanye West zat al een aantal jaar in de sneakerbusiness voordat hij bij Adidas terechtkwam. Hij maakte furore bij Nike door zeer gewilde schoenen uit te brengen. Hij bracht daar onder andere de ‘Yeezy Red October’ uit. Deze schoen wordt nog steeds doorverkocht voor zo’n €7000,-. Na onvrede verliet West Nike voor de grote concurrent: Adidas.

Tell Adidas that we need a million in production

Bij Adidas had Kanye direct grote plannen. Hij wilde de Yeezy’s voor iedereen toegankelijk maken. Hij rapte hij ook over in zijn nummer ‘Facts’ op het album ‘The Life of Pablo’. Toch werd de schoen niet direct voor iedereen beschikbaar. Yeezy’s waren erg in trek maar de productie bleef achter. Dit deels om de hype voor de schoenen zo hoog mogelijk houden. Kanye’s droom van een miljoen Yeezy’s in productie lijkt nu dichterbij dan ooit. Deze herfst en winter zijn er meerdere releases van zijn producten, met hogere productieaantallen dan ooit. tweet:

Hype

De vraag is of de hype zo hoog blijft als iedereen de schoen kan kopen. Woei in Rotterdam verkoopt zo nu en dan de schoen. Dit door middel van een loting die Woei moet doen van Adidas. Dit gebeurt zodat de hype zo groot mogelijk blijft. Het is tijdens de inschrijvingen voor de loting druk, maar er zijn nog geen Amerikaanse praktijken met grote incidenten. “Bij de inschrijving is het druk. Dan staan mensen in de rij om zich in te schrijven. We hebben af en toe wel ruzies. Maar er wordt niet gevochten tijdens de inschrijvingen.”, aldus Woei Tjin, oprichter van de winkel. “Het is een hype schoen. Iedereen wil hem hebben. Als je op straat kijkt, elke kid wil hem hebben en loopt ermee.” Aan de release van 21 september doet Woei niet mee. Toch heeft hij er zeker een mening over. “Ik denk eerlijk, dat dan de downfall is van de Yeezy.”