Met nog zeven Grand Prixs op de agenda, wordt er druk gesproken over de contracten van de coureurs. Ook wordt het steeds duidelijker wie voor welk team gaat rijden in het seizoen van 2019. Lee van Dam was betrokken bij de laatste Grand Prix in Nederland en zorgt nog elk jaar voor de Formule 1 demonstratie bij de Gamma Racing Day.

Ricciardo → Hulkenberg

Volgens Van Dam is de meest verrassende wissel die van Daniel Ricciardo. Ricciardo zal het team van Red Bull verlaten en in het stoeltje bij Renault stappen. Zijn teamgenoot wordt dan de Duitser Nico Hulkenberg.

Verstappen → Gasly

Max Verstappen krijgt in het volgende seizoen als teamgenoot Pierre Gasly. Gasly rijdt nu nog voor het zuster team van Red Bull, Toro Rosso.

Er zijn nog een aantal stoeltjes vrij voor het volgende seizoen. Over de invulling daarvan durft Van Dam niks te zeggen. Er zijn heel veel dingen mogelijk.

Kimi Raikonnen of Charles Leclerc?

Opmerkelijk is dat de Fin, Kimi Raikonnen, nog geen nieuw contract heeft getekend. Het is mogelijk dat de Fransman Charles Leclerc het stoeltje van Kimi overneemt. “Kimi is een goede coureur, maar hij is wel al ver achter in de dertig. Ik denk dat de Fransman een welkome toevoeging is voor het team”, aldus Lee van Dam.

In de infographic is te zien wat tot nu toe bekend is over de indeling van het volgende seizoen. Naarmate het seizoen eindigt, zal er meer bekend zijn over de rijders en de teams.