UPDATE: Kamer debatteert over nasleep ‘Lily en Howick-zaak’

Lily  (12) en Howick (13): stay or leave? De uitzetting van de Armeense kinderen houdt Nederland al weken bezig. Staatssecretaris Mark Harbers (VVD) van Justitie en Veiligheid is de enige die de Armeense kinderen nog hier kan houden. Morgen worden ze op het vliegtuig gezet naar hun land van herkomst. In een allerlaatste poging demonstreerden kinderrechtenorganisatie Defence for Children gisteren samen met honderden andere mensen voor Het Torentje in Den Haag. “Ze zijn al thuis.” 

Reportage door: Wessel Poldermans en Timo Akkermans – De Nieuwsredactie

De uitzetting heeft veel te weeg gebracht in de media.  Hier wat tweets die dat illustreren:

Niet de enige

Lily en Howick zijn niet de enige kinderen die in onzekerheid verkeren. Deze kinderen van Afghaanse afkomst bijvoorbeeld. Moet er voor hen ook een uitzondering worden gemaakt?

Omstreden

Jeroen Pauw was laatst in zijn dagelijkse talkshow uiterst kritisch over de uitzetting rond Lily en Howick. Er heerste veel ophef of dit wel zo professioneel was. Deze vrouw vond in ieder geval van wel:

De Tweede Kamer dé zondebok voor het asielbeleid?

‘Doodgegooid’

Voor niet iedereen is de zaak  interessant:

Kamerdebat asielsysteem

De  uitzetting van de Armeense kinderen Lily en Howick gaat niet door. De Kamer debatteert over de nasleep van dit besluit. Staatssecretaris Mark Harbers ligt onder vuur. Hoe staat het bijvoorbeeld met de andere gevallen die in dezelfde situatie verkeren? Volg de ontwikkelingen op de voet op de liveblog van ‘t AD