Carpaccio van vlees, vis, groente maar ook desserts. Je kunt het niet gek genoeg bedenken. Anneloes Rottier (23), een ware carpaccio-expert, opent op 12 september 2018 haar eigen restaurant ‘De Carpaccio Bar’, in Tilburg.

Samen met haar beste vriendin, Nadia Ibrahim, begon Anneloes het carpaccioavontuur in 2016 bij Bank15; een pand waarin verschillende creatieve ondernemingen samenkomen. De carpacciobar heette toen nog VITORRE C, vernoemd naar de naamgever van de carpaccio: Vittore Carpaccio. “Deze naam bleef niet goed bij de mensen hangen en in de volksmond werd het al snel ‘de CarpaccioBar’ genoemd.” Vandaar dat Anneloes de naam veranderde.

Nadia en Anneloes, foto’s door Martijn Roos

Geen studiestress
Anneloes haar liefde voor koken begon al toen ze een klein meisje was. Maar ze durfde de stap nooit te nemen om naar een koksschool te gaan. “Ik dacht dat het echt alleen maar een mannenwereld was”, vertelt Anneloes. Toch besloot ze om haar hart te volgen en zich ,na het behalen van haar havodiploma, in te schrijven bij een horecaopleiding. “De beste keuze die ik ooit heb gemaakt”, vertelt ze. “Last van studiestress had ik toen niet. Mijn ouders waren zelfs erg positief over mijn keuze om een niveau lager te studeren.”

Anneloes liep voor de opleiding stage in Portugal toen ze werd gebeld door iemand die in Bank15 ging beginnen. “Mij werd toen verteld dat Bank15 nog op zoek was naar een nieuw foodconcept, dus ik moest echt iets nieuws bedenken.” Anneloes dacht toen aan een saladebar, een wrapbar, een fish-and-chipsbar of een carpacciobar. “In Portugal zijn al veel verschillende carpacciogerechten met verschillende vis. En in Nederland is dit nog niet heel populair, we eten vooral de vleescarpaccio. Een heel populair gerecht maar er is nog geen plek waar je alleen carpaccio kan eten.”

Nadia en Anneloes, foto’s door Martijn Roos

Om het toch spannend te houden, staan er veel meer opties op het menu dan de ‘standaard’ vleescarpaccio. Anneloes heeft rond de vijftien carpacciogerechten zelf bedacht. “Mijn favoriet is dan toch wel de tonijncarpaccio; een soort opgemaakte sushi.”

Jonge ondernemer
Anneloes runt ‘De Carpaccio Bar’ nu helemaal in haar eentje. “Nadia heeft een leuke hotelbaan gevonden maar ik kan haar nog wel bellen als ik haar hulp nodig heb.” Maar ze had het niet kunnen doen zonder haar vriend Angelo. “Hij heeft ook een eigen restaurant in Tilburg en helpt me enorm”, vertelt de trotse eigenaresse.

Op 12 september is de officiële opening van ‘De Carpaccio Bar’, reserveren is niet nodig maar Anneloes raadt het wel aan. “Het is een kleine ruimte waar maar een beperkt aantal mensen in past.”

Wil je het toch liever thuis of op school eten? Dan is bezorgen ook een optie.