Na onderzoek van de International Stadia Group (ISG) is gebleken dat de verwachtingen die de organisatie achter Feyenoord City had te hoog waren. De kosten van het nieuwe Feyenoord stadion zijn 30 miljoen euro meer dan verwacht. Het plan had al weinig draagvlak onder Rotterdammers en Feyenoord Supporters, en hierdoor ontstaan er weer speculaties over het schrappen van het project

Robin van Holst maakt deel uit van de organisatie ‘Red de Kuip’, een organisatie die ervoor pleit om de oude Kuip te renoveren, in plaats van een nieuw stadion te bouwen. Hij zag de problemen van Feyenoord City al aankomen. “Vanaf de bekendmaking van de plannen hadden wij al geen vertrouwen hierin, er was in grote lijnen bekend wat de plannen waren, maar echt concrete plannen zijn nooit echt bekend gemaakt, het was dan ook voor ons niet de vraag of Feyenoord City problemen zou krijgen, maar wanneer ze die zouden krijgen.”

Het nieuwe stadion zou 388 miljoen euro kosten, daar komt dus waarschijnlijk 30 miljoen bij. Volgens Van Holst is renoveren een veel beter plan, zijn organisatie Red de Kuip kwam in 2014 al met een ontwerp. “Het ontwerp en plan wat wij hebben gemaakt kost maar de helft van wat het nieuwe stadion kost. Bovendien hadden wij een aantal investeerders gevonden. Met ons plan bereikt Feyenoord hetzelfde als wat ze met het nieuwe stadion bereiken.”

Een doelstelling voor het nieuwe stadion uit het plan van Feyenoord City is dat er Europese finales gespeeld kunnen worden, maar Van Holst vindt dit een raar criterium voor een stadion. “Er zijn inmiddels zoveel stadions die geschikt zijn voor finales van bijvoorbeeld de Champions League of Europa League dat je gemiddeld één keer in de vijf jaar zo’n finale kan krijgen, dat zou dus geen criterium moeten zijn, het belangrijkste is dat er meer voorzieningen voor supporters komen, als je op dit moment op de tweede ring zit dan duurt het te lang voordat je een drankje kan halen of naar het toilet kan, die voorzieningen zijn belangrijker dan Europese finales.”

Van Holst blijft voor de toekomst positief: “we wachten het project af, maar zodra het van de baan is zijn wij beschikbaar. Feyenoord kan ons altijd bellen, dan nodigen we ze uit voor een kop koffie en dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.”