De passe-partout kaarten voor de komende PSV Champions-League wedstrijden gingen afgelopen donderdag als warme broodjes over de toonbank. De tickets waren zelfs zó gewild, dat fans bereid waren om 7 keer de verkoopprijs te betalen aan doorverkopers. PSV is hier niet blij mee.

Een stadionverbod en een flinke boete; dat zijn de risico’s die de illegale verkopers lopen. PSV is vrij duidelijk over de kwestie: “Niet doen!”, zegt woordvoerder Thijs Slegers, “Kaarten worden op nummer getraceerd en geblokkeerd. Dus ook als koper loop je risico.”

Mensen blijken op externe websites als Marktplaats en Viagogo grote bedragen over te hebben voor de tickets. Normaal kosten ze 120 euro. Snel nadat de tickets op donderdag uitverkocht waren, werden ze al voor 300 euro aangeboden. Een dag later blijkt dat de vraag vele maten groter is dan het aanbod: vraagprijzen lopen op tussen 500 en 700 euro. Volgens Slegers is het geen nieuw fenomeen: “Bij vrijwel iedere grote wedstrijd is er sprake van doorverkoop. Al zo lang als advertentiewebsites bestaan.”

Sitebeleid

Ticketverkoop is toegestaan op Marktplaats. Wél staat in het verkoopbeleid van de site dat de voorwaarden van de oorspronkelijke ticketverkoper gerespecteerd moeten worden.