Ploggen is upcoming in de hardloopwereld: het is Zweeds en houdt in dat je afval verzamelt tijdens het joggen. Zo ben je dus niet alleen maar bezig aan een work-out, maar ook met het schoon houden van het milieu. Ruim je dan niet de rommel van een ander op? Ja.
(bekijk onderaan dit artikel de korte reportage)

Twee van deze ploggers zijn werkzaam in de gemeente Breda. Angeline Ackermans woont in Bavel en Ron Bekker beheert het Runnerscafé in Breda. Angeline vertelt: “Zelfs in parkeergarages ligt gewoon heel veel rommel. Er is altijd wel iets op te ruimen.” Wat mensen zich volgens haar niet beseffen, is dat het honderden jaren kan duren voordat plastic afgebroken wordt – áls het überhaupt afgebroken wordt.

Ron geeft looptechniek training en is leefstijlcoach. “Je kan wel zeggen dat dat een beetje is doorgeslagen.”

Niet bloggen maar ploggen from Nieuwsredactie FHJ on Vimeo.