Google heeft deze week een nieuwe functie toegevoegd aan hun app ‘Arts & Culture’. De Art-Selfie functie kan laten zien wie jouw kunstige doppelgänger is. Wie weet ben jij wel de nieuwe ‘Mona Lisa’.

Met deze nieuwe functie probeert Google jongeren meer naar musea te krijgen. Zo gaf de app ‘Arts & Culture’ altijd al de mogelijkheid om een kijkje te nemen op een Street View-achtige manier in een aantal bekende musea zoals de Tate Gallery, London; het Metropolitan Museum of Art, New York City; en het Uffizi, Florence (super handig voor op vakantie), maar nu kun je dus zelfs jezelf in de schilderijen vinden.

Google’s choice
Je maakt in de app een selfie en dan checkt Google de kenmerken van je gezicht. De kenmerken, zoals je ogen, neus en wenkbrauwen worden vergeleken met honderden schilderijen en op die manier vindt google je doppelgänger. Helaas is de functie nog niet optimaal. Soms komt het verkeerde geslacht naar boven en er zit ook verschil tussen een lachende of serieuze foto.

Privacy
Privacy is nogal een kwestie de laatste tijd maar Google belooft dat ze de foto alleen voor de vergelijking gebruiken. Als je de foto wilt delen, wordt de foto wel elders gebruikt maar dat heb je zelf in de hand.

De nieuwsredactie zet de leukste voorbeelden op een rij:

Dit bericht bekijken op Instagram

Fuck off, Google.

Een bericht gedeeld door Alyssa Milano (@milano_alyssa) op