Sinds maandag begint RTL Late Night met een schone lei. Twan Huys vervangt Humberto Tan als presentator. Tan moest noodgedwongen stoppen wegens slechte kijkcijfers. Huys is sinds deze week de man aan tafel, maar nog steeds valt het aantal kijkers tegen.

Door: Carlijn van de Ven

Het leek goed te beginnen: maandagavond kreeg Twan de achttiende plek in de lijst van best bekeken programma’s. Hij eindigde met 522.000 kijkers volgens kijkonderzoek.nl. Daar blijkt het echter bij te blijven. Dinsdag- en woensdagavond bleef het steken op ruim 450.000 kijkers.

Stormy brengt meer
In de show van donderdagavond kreeg de ranking van Huys daarentegen wél weer een boost. De Amerikaanse oud-pornoactrice Stormy Daniels was te gast. Voor 568.000 kijkers deed zij haar verhaal over seksuele escapades met Donald Trump. Maar zelfs met dit aantal kijkcijfers tipt hij niet aan Pauw, die ruim 300.000 kijkers meer had.

Slechts een begin
Volgens Angela de Jong, televisierecensent bij het AD, is er nog geen man overboord. “Twan Huys begint net, hij moet het vak ‘talkshowhost’ nog onder de knie krijgen, hoewel het ritme van de show met de dag beter wordt. Hij maakt een journalistieke talkshow, maar bij een commerciële zender als RTL hoort ook sfeer en luchtigheid. Dat mist hij. Hij moet meer persoonlijkheid tonen. Maar hij heeft een contract van drie jaar, dus deze vier dagen zijn slechts een begin, aldus de Jong.”

Twitter is niet zo mild: