Mein Kampf. Ooit een verboden boek dat je alleen online kon downloaden. Afgelopen week werd het boek officieel gepresenteerd in De Rode Hoed in Amsterdam. Mét een wetenschappelijke onderbouwing.Voor iedereen toegankelijk. Maar hoe denken jongeren hierover? En vormt dit boek eigenlijk wel een gevaar voor deze doelgroep?

Door: Wessel Poldermans en Timo Akkermans.

Een van de sprekers bij de boekpresentatie was Ewoud Kieft (1977). Historicus en schrijver van ‘Het Verboden Boek’. Hier laat de auteur zijn licht schijnen over de aantrekkingskracht van het Nazisme. In het volgende fragment legt hij uit of het boek gevaarlijk is voor de jongeren. (2.37) Diezelfde jongeren hebben eveneens een uitgesproken mening.

Een greep uit wat tweets over Mein Kampf:

Geen gevaar

Deze historicus is minder vleiend over het boek.

Keuzestress bij een andere geïnteresseerde koper.

Deze vrouw vind de hernieuwde versie van Mein Kampf weerzinwekkend.