De Franse proftennisster Alizé Cornet trok haar shirt uit op de tennisbaan toen ze doorhad dat haar shirt binnenstebuiten zat. De scheidsrechter vond deze ‘shockende’ actie niet kunnen en gaf de nummer 31 van de wereld een officiële waarschuwing. Een actie waar veel verschillende reacties op zijn gekomen.

Cornet (28) speelde tijdens de tweede dag van de US Open in New York tegen de Zweedse tennisster Larsson. Door de hitte die er die dag was, wisselde Cornet van shirt en kwam er pas later achter dat haar shirt binnenstebuiten zat. De organisatoren van de US open, de USTA, betreuren de waarschuwing van de scheidsrechter. Voor mannen geldt deze regel overigens niet, zij mogen gewoon hun shirt uitdoen op de tennisbaan.

Reacties
Michiel van Oosterhout, tenniscoach van Tennisclub Tilburg, vindt het terecht dat Cornet een waarschuwing heeft gekregen. “Er zijn bepaalde regels en daar moet men zich aan houden”, vertelt Oosterhout. “Maar ik ben er ook niet op tegen als ze deze regel willen veranderen.”

Doping
Cornet is dit jaar al vaker in het nieuws geweest. Begin dit jaar werd er een dopingonderzoek naar de tennisster gedaan door de Franse tennisfederatie. Dit omdat ze bij drie onaangekondigde controles niet aanwezig was.