Vanavond om 19:00 uur presenteert Apple in het Steve Jobs theater in Cupertino zijn nieuwe iPhones. Dit jaar komen er drie nieuwe soorten iPhones en een vernieuwde versie van de Apple Watch. Dit zijn ze op een rij. 

iPhone Xs

De iPhone Xs lijkt qua design veel op de huidige iPhone X. De iPhone Xs krijgt net als zijn voorganger een OLED-scherm van 5.8 inch. In deze iPhone zit een betere accu en een verbeterde dual lens-camera. Daarnaast kan je in de iPhone Xs twee simkaarten stoppen. Goud, zilver en grijs zijn de kleuren waarin deze iPhone te verkrijgen is. Bij alle nieuwe Apple producten wordt een snellere oplader meegeleverd. In plaats van de trage 5W oplader krijg je er nu een 19W snellader bij.


iPhone Xs Max

De tweede iPhone die Apple uitbrengt is de grootste iPhone die ze ooit hebben uitgebracht. Het is de grotere versie van de iPhone Xs. De naam van deze iPhone is de iPhone Xs Max. Voorheen gebruikte Apple de toevoeging ‘Plus’ voor een groter model. De iPhone Xs Max heeft een 6,5 inch OLED-scherm met een hogere pixeldichtheid. De iPhone Xs Max wordt dus nog nét iets scherper. Daarnaast is deze iPhone sneller dankzij een vernieuwde chip. De prijs van de iPhone Xs Max kost naar verwachting minimaal €1160,-.


Goedkopere variant

De derde iPhone wordt een stuk goedkoper dan de andere twee en gaat waarschijnlijk iPhone Xr heten. Deze telefoon heeft een scherm van 6,1 inch en gaat in Nederland waarschijnlijk rond de €800,- kosten. Deze iPhone is goedkoper omdat er LCD-scherm op zit. Ook zit er aan de achterkant slechts één camera en heeft de telefoon geen metalen frame. De thuisknop wordt vervangen door Face ID (gezichtsherkenning). Deze telefoon komt uit in het zwart, wit, blauw, rood en oranje.

Apple Watch

Bij de Apple Watch wordt het scherm groter. Het voordeel hiervan is dat de wijzerplaat groter is, dat er meer widgets en meer tekst op het scherm kunnen staan. Aan de zijkant van het horloge komt een microfoontje waarmee je Siri (spraak assistent)kunt oproepen. De Apple Watch zal uitkomen in de kleuren zilverwit, space gray en goud. De verwachting is dat dit horloge rond de €370,- gaat kosten.