Je bloed doneren in ruil voor een League of Legends-skin. Dit kan bij de bloedbank Sanquin. De afgelopen twee weken hebben al driehonderd mensen zich geregistreerd. Vooral jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar doneren.

Bloedbank Sanquin heeft een samenwerking met Riot Games, het bedrijf van de populaire game League of Legends (LoL). De woordvoerder van Sanquin vertelt dat ze samen zijn gaan werken omdat ze op zoek waren naar jongere donoren, en Riot Games is een organisatie die graag mee wou helpen. De woordvoerder van de bloedbank geeft aan dat ze hebben gekozen voor LoL, omdat het een snel spel is. Waarbij de gamers spelen in teams en daarmee sportief bezig zijn. Daarnaast waren de gamers ook enthousiast. Verder laat Sanquin weten dat ze hierin zeker een toekomst zien, maar nog niet weten of ze met meer game-organisaties zullen gaan samenwerken. Uitsluiten doen ze het in ieder geval niet.

Volgens Nu.nl had Sanquin, in Nederland 331.472 geregistreerde bloeddonoren in 2017. Dat aantal daalt al een aantal jaar. Waar Nederland in 2014 nog ruim 22 bloeddonoren per duizend inwoners telde, waren dat er in 2017 19,4 donoren. Gemiddeld doneren Nederlanders 1.5 keer bloed per jaar per persoon.