Adam Maher keert terug bij AZ. De vijfvoudig internationaal tekent in Alkmaar een contract tot het einde van het seizoen. Hij trainde al enige tijd mee met de nummer drie van het afgelopen seizoen.

Veelbelovend begin

Maher debuteerde eind 2010 in de hoofdmacht van AZ. De toen 17-jarige middenvelder scoorde destijds zelfs en werd daarmee de jongste Nederlandse doelpuntenmaker in een Europacupwedstrijd. In het daaropvolgende seizoen veroverde de geboren Marokkaan een basisplaats en werd hij een van de revelaties van het seizoen 2011/2012. Het leverde hem zelfs de prijs Nederlands talent van het jaar op.

Mislukte transfers

Na nog een gewonnen beker met de Alkmaarders tekende Maher in 2013 een vijfjarig contract bij PSV dat circa zeven miljoen euro betaalde. In Eindhoven stagneerde echter de snelle ontwikkeling van de middenvelder.

Na drie jaar zonder vaste basisplaats werd Maher verhuurd aan Osmanlispor. De Turkse club nam hem echter niet definitief over en zo keerde hij in de zomer van 2017 weer terug in Eindhoven. Na een uitgebleven zomertransfer ontbond Maher zijn contract bij PSV en tekende hij voor een half jaar bij FC Twente. Na de degradatie vertrok de voormalig internationaal weer uit Enschede.

Terugkeer bij AZ

Sindsdien is het wachten op een nieuwe uitdaging voor Maher. Hij trainde al enige tijd mee met de ploeg van John van den Brom, maar technisch directeur Max Huiberts sloot een terugkeer uit. Nu hebben ze de verloren zoon toch weer in de armen gesloten.

“Vanaf de eerste dag was het gevoel goed’, meldt Maher op de website van de Alkmaarders. ‘Ik ben blij dat ik weer terug ben. Ik wil de concurrentiestrijd aangaan. Daarmee maak je elkaar alleen maar sterker.”