Zijn Raymond van Barneveld en Phil Taylor de nieuwe Conor McGregor en Floyd Mayweather? De twee darters gaan op tour in een opzet die erg lijkt op een boksevenement.

Drie avonden lang gaan Nederland en het Verenigd Koninkrijk met elkaar de strijd aan om te bepalen welk land nou eigenlijk het beste is in het pijltjes gooien. Net als bij een boksgala worden er ‘pre-matches’ gespeeld door andere darters, waarna de dartsklassieker tussen ‘Barney’ en ‘The Power’ de avond afsluit.

Alles voor het geld
De uit Engeland afkomstige Taylor moet hiervoor het stof van zijn pijlen blazen; de Brit ging begin dit jaar met pensioen na een carrière van meer dan 40 jaar.

Volgens Wessel Nijman (18), die Nederland vertegenwoordigt in een van de pre-matches, doet Taylor dit voornamelijk voor het geld. ‘’Natuurlijk zal hij het ook leuk vinden dat de klassieker van het darts nog een keer herhaald wordt, maar financieel gezien is dit voor hem gewoon heel gunstig.’’

Kansen Nederlandse equipe
Ook Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Roland Scholten nemen een wedstrijd voor hun rekening. Over de kansen van Nederland is Nijman stellig: ‘’We winnen ze allemaal. Ik heb vertrouwen in de Nederlanders en we hebben natuurlijk het publiek achter ons staan.’’

De twee zwaargewichten in het darts stonden al 83 keer eerder tegenover elkaar.

Loading...

Loading…

De darters zijn overigens niet bepaald beste vrienden. Zo hadden ze in 2013 bijvoorbeeld een akkefietje op het podium bij het wereldkampioenschap:

De wedstrijden vinden plaats op 20, 22 en 23 januari in Enschede, Groningen en Den Bosch.