Van 11 t/m 23 september is het weer tijd voor de Wereldruiterspelen 2018, het wereldkampioenschap voor de paardensport. Er zijn maar liefst 46 paarden en 103 personen uit Nederland overgevlogen naar Tyron, North-Carolina in Amerika

Dit grote kampioenschap wordt sinds 1990 eens in de vier jaar gehouden. Nederland doet al sinds 1990 mee. De eerste Wereldruitersspelen werden georganiseerd in Stockholm. De twee Nederlandse ruiters, Ad aarts en Ijsbrand Chardon, behaalde hier twee medailles; één zilveren en één bronzen.

Loading...

Loading…

Nu, achttien jaar later, is Nederland weer aan de beurt om te presteren. Nederland doet mee met voltige, reining team, endurance, dressuur, para dressuur, springen, mennen team en eventing.

Verwachtingen
Laurens van Lieren, een Nederlandse ruiter met veel prijzen op zijn naam, heeft geen hoge verwachtingen.  “Het is nog een jong team en ik verwacht niet dat ze een medaille gaan halen dit jaar”, vertelt Laurens. En daar had hij gelijk in. Het Nederlands dressuur team is op 13 september op de vijfde plaats geëindigd.

“De jonge ruiters doen het goed, maar voor dit jaar ligt de medaille nog buiten ons bereik.”

De ruiters rijden niet alleen om de wereldtitel te krijgen, de prestaties tellen ook als kwalificatie voor de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo 2020.​