Martin Garrix, Hardwell, Armin van Buuren, Tiësto en Afrojack. Dat zijn bekende Nederlandse dj’s die vaak hoog eindigen op de internationale top honderd ranglijst van DJMag, een tijdschrift over elektronische muziek. Stemmen op jouw favoriete dj van 2018 kan nog tot vandaag (Vrijdag 14 september). Welk Nederlands talent behaalt de top tien?

  • Nederlands dj-succes

Naast de al eerder genoemde namen is er veel opkomend Nederlands talent in de wereld van de elektronische dancemuziek. Hier volgt een lijstje met daarin dj’s van top tien-kaliber:

Lucas & Steve:

Om dit duo kun je niet heen. Met hits als ‘I could be wrong’, ‘Summer on you’ en ‘These Heigts’ maken Lucas & Steve zeker kans om de top tien te bereiken. Vorig jaar kwamen de dj’s als nieuwkomers binnen op nummer 64 van de DJMag ranglijst. Ook zijn beide heren een graag geziene gast in De Coen en Sandershow op radio 538.

Don Diablo:

Don Diablo, de stichter van het dancelabel ‘Hexagon’, draait het dak eraf op de grootste festivals. Met zijn originele en alternatieve sound verovert hij de harten van vele EDM-fans over de wereld. Hij kwam de ranglijst binnen op 82 in 2014. Het afgelopen jaar haalde hij de top tien net niet en werd hij elfde. Zou het hem dit jaar wel lukken? “It’s party time tonight.”

Oliver Heldens:

Zijn huidige positie: dertien. Zijn muziekstijl: deep/future house. Hij is een visitekaartje voor de Nederlandse house en staat non-stop op Ibiza aan de knoppen. Oliver Heldens brak door met hits als ‘Gecko’, ‘Koala’ en ‘Wombass’. Daarnaast heeft hij zijn eigen radioshow: ‘Heldeep Radio’, waarin hij onder andere plaatjes van jong talent draait. Vorig jaar eindigde de behendige producer op plaats dertien.

R3hab:

Fadil El Ghoul, beter bekend als R3hab, is voor de danceliefhebber geen volkomen nieuwe naam. Deze Bredase dj begon zijn carrière met het produceren van big room, een vorm van house waarvan de focus op de ‘drop’ ligt. Ondertussen maakt hij rustigere deep house en die verandering blijkt in de smaak te vallen onder de fans. R3hab steeg namelijk 55 plekken op de ranglijst over de afgelopen zes jaar. Als hij zo door gaat, is de kans aanwezig dat hij de top tien binnenstroomt.