Ondanks dat de Tilburg Ten Miles nog geen twee weken geleden plaatsvond, staat er dit weekend weer een hardloopevenement voor de deur in Tilburg. Dit keer in de wijk Blaak: de Blaak Run. Marc Evers, een van de organisatoren én oud-fhj student, vertelt ons waarom.

Kids run 1KM

De Kids Run heeft een afstand van 1 kilometer. De start en finish is naast de sporthal in onze wijk De Blaak: Start Grebbe – Schipbeek – Dongepad – Reuselpad – Dussenpad – Dongepad – Schipbeek – Finish Grebbe. Kinderen tot 12 jaar mogen hier aan deelnemen.

Kleine Blaak run 5KM

De Kleine Blaak Run heeft een route van ruim 5 kilometer door De Blaak en het omliggende Stadsbos. Start bij Sporthal de Blaak: Grebbe – Schipbeek – Dongepad – Roerpad – Oude Rielsebaan – Reuselpad – Dongepad – Schipbeek – Finish Grebbe. Deze run is geschikt voor beginnende lopers of die van snelle, korte afstanden houden.

Grote Blaak run 9,25KM

De Grote Blaak Run heeft een route van 9,25 kilometer door De Blaak en het omliggende Stadsbos. Start bij Sporthal de Blaak: Grebbe – Schipbeek – Dongepad – Slingepad – Noorbeekpad – Bernissepad – Roerpad – Oude Rielsebaan – Gilzerbaan – Bels Lijntje – Roseppad – Roerpad – Dongepad – Schipbeek – Finish Grebbe. Deze run is geschikt voor mensen die wel vaker hebben gelopen.

De organisatoren:

Marc Evers, Betty Jutte, Eefje van Eijck, Youri Vos en Nino Wouters