Het raceseizoen van 2018 is al even bezig. Alle ogen zijn nu gericht op de Grand Prix in Sotsji komende zondag 30 september. Verstappen krijgt voor deze race een nieuwe Renault-Motor en kreeg hiervoor een gridstraf. Daarom start de Nederlandse Red Bull-coureur achteraan samen met Ricciardo en Alonso. 

De gridstraf maakt de wedstrijd wel spannender. Verstappen moet nu veel gaan inhalen om bovenaan te komen. De Nederlander verwacht dat de vijfde plaats de meest haalbare is. “Het circuit ligt ons toch al niet”, zei Verstappen tegen de NOS.

Verstappen maakte vandaag, ondanks zijn straf, een goede indruk tijdens de eerste training op het circuit in Sotsji. Hij klokte de tweede tijd na Ferrari-coureur Vettel. Tijdens de tweede training klokte hij de derde tijd. Hij eindigt onder Hamilton en Bottas. Op zaterdag 29 september vind de kwalificatie plaats.

Huidige stand Formule 1 seizoen 2018:

  1. Lewis Hamilton (281)
  2. Sebastian Vettel (241)
  3. Kimi Raikkonen (174)
  4. Valtteri Bottas (171)
  5. Max Verstappen (148)
  6. Daniel Ricciardo (126)
  7. Nico Hülkenberg (53)
  8. Fernando Alonso (50)
  9. Kevin Magnussen (49)
  10. Sergio Pérez (46)
Huidig koploper Lewis Hamilton Flickr

Overzicht Grand Prix 2018

Bekijk alle Grand Prix van 2018 tot nu toe hieronder!

(All pictures’ rights go to their respective owners)