NAC neemt afscheid van technisch directeur Hans Smulders, dit meldt de club op haar website. Gisteren tijdens de Algemene Vergadering van de aandeelhouders werd het vertrouwen in Smulders opgezegd. Algemeen directeur Justin Goetzee besloot om loyaal te zijn aan Smulders en zelf ook op te stappen. 

NAC presteert al weken niet goed. In de eerste drie maanden van het seizoen 2018/2019 heeft de club veertien wedstrijden gespeeld en daarvan gingen er tien verloren. In de voorbereiding werd er gewonnen van twee amateurclubs uit de regio en van het belofteteam van Manchester City. Tegen De Graafschap heeft NAC haar enige winst in de competitie behaald. De aanhang van NAC blijft zoals altijd ook in slechte tijden achter de club staan. De Parel van het Zuiden is met het gemiddelde van 18.550 toeschouwers per wedstrijd de best bezochte club van de eredivisie, op de traditionele top drie na n(PSV, Feyenoord en Ajax).

Aanstelling

Justin Goetzee en Hans Smulders droegen sinds 2015 gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor de leiding van NAC. Smulders was de leider aan de voetbaltechnische kant en Goetzee zorgde aan de operationele kant voor de leiding bij de Bredase club.

Goetzee en Smulders kwamen in dienst in een tijd waarin de club net was gedegradeerd naar de Eerste Divisie en hierin een moeizaam eerste seizoen draaide. Het beleidsplan van de club werd destijds vernieuwd. Het financieel herstellen van de club moest worden doorgezet door middel van een commerciële groei. Het terugkeren naar de Eredivisie was op sportief vlak een belangrijke doelstelling. Een samenwerking met Manchester City moest daarbij gaan helpen.

NAC-trainer Mitchell van der Gaag reageert bij FOX over dit nieuws:

Promotie

In mei 2017 promoveerde NAC naar de eredivisie en dit was voor Goetzee en Smulders een hoogtepunt. De club maakte ook op financieel gebied grote stappen. Sinds dit jaar is NAC voor het eerst ingedeeld in categorie 3 en heeft de club voor het eerst sinds 2009 weer een positief eigen vermogen.

Goetzee blijft nog in dienst bij NAC tot de Raad van Commissarissen van de club een geschikte opvolger heeft gevonden.