Als student zijnde ga je – als je niet hard werkend achter je laptop zit of probeert op te letten in een college- graag een ‘drankje doen’. Daarbij horen natuurlijk ook borrelhapjes. Maar waar kun je die in Tilburg het lekkerst en meest voordelig verorberen? De nieuwsredactie zocht het voor je uit.

Door: Judith van den Berg, Meraud Melis en Hana Smolenaars

Restaurant Raw (Burgemeester Brokxlaan 79-8)

Garnituur Raw

Garnituur Raw: een bord vol verschillende gefrituurde hapjes

Op de spoorzone vind je veel hippe plekjes, zo ook restaurant Raw. Ingericht op een industriële, hippe manier. Je kunt voor negen euro een garnituur Raw bestellen. Deze bestaat uit: drie bitterballen, drie kleine kaassoufflés, drie gefrituurde garnalen en drie Mexicano’s. Daarbij worden drie dipjes geserveerd: chilisaus, mosterd en mayonaise. De snacks worden gepresenteerd op een rond wit bord, redelijk saai te noemen. Uitschieter is de kaassoufflé, deze heeft een pittige kaassmaak. De rest is niet bijzonder. Serveertijd is snel. Het duurt maximaal tien minuten.

De zomerse uitstraling van Raw

‘T Taphuys (Piusplein 10)

Bitterballen gemengd

Kaasballen, bitterballen én bietenballen.

Dit restaurant is te vinden op het Piusplein: een plek waar veel studenten komen om te borrelen. Zoals de naam het al zegt, kan je hier zelf je eigen bier en wijn tappen. Voor de gemengde bitterballen ben je welgeteld zes euro kwijt. Je krijgt twee bietenballen, twee bitterballen en twee kaasballen, geserveerd met wasabimayonaise en mosterd. Als vegetariër heb je meer dan genoeg keuze. Naast de bieten- en kaasballen staan er meerdere vegetarische snacks op de kaart. In verhouding tot Raw ben je voor de snacks meer geld kwijt. Je betaalt voor deze garnituur een euro per snack. Het wordt gereserveerd op een blauw servies. Het duurt lang voordat de snacks voor je neus staan en dat voor maar zes ballen.

‘T Taphuys op het piusplein, nét wat anders dan haar buren.

Heavens Kitchen (Piushaven 10)

Marokkaanse broodplank

Verschillende soorten hummus met vers brood

Gelegen aan het water ligt het hippe, kleurrijk ingerichte Heavens Kitchen. Het ligt net buiten het drukke centrum en als de zon schijnt kan je lekker op het terras zitten. Voor zeven euro kan je van een Marokkaanse broodplank genieten. Je krijgt een groot stuk warm gebakken brood met drie verschillende soorten dipjes erbij: Muhammara (rode peper), Green pesto en Hunny hummus (met honing). Het is een simpel, maar lekkere hap. De versheid is goed te proeven en voor de prijs die je betaalt krijg je veel op je bord. De serveertijd is tien minuten.

Heavens kitchen heeft ook een zomerse, industriële uitstraling

Mocht je nou geen zin én tijd hebben om naar een restaurant of terras te gaan, dan biedt de Aldi ook een borrelplaat aan.

Aldi

Borrelplaat

Deze borrelplaat is te verkrijgen voor maar drie euro. Er zitten verschillende soorten vleessnacks in: vijf minivleesballetjes, twee leverkazen grof, drie Nibbler Kabanos (salami worstjes) en tot slot acht Weense cocktailworstjes. Op het eerste oog ziet het er niet heel smakelijk uit maar de verpakking laat zien hoe je de snacks het beste kan serveren. Een broodplank en wat lekkere dipjes erbij kan deze plaat tot een succes maken. De worstjes en de vleesballen zijn lekker van smaak. De leverkaas voelt aan als rubber en zouden wij de volgende keer overslaan. Deze borrelplaat is van alle genoemde opties veruit het beste voor je portemonnee. Nadeel is dat je niet gezellig op een terras in de stad kan zitten.

Een manier waarop je de snacks kan serveren

Conclusie

De snacks bij Raw zijn lekker, maar niet heel bijzonder. Verder is de locatie en de inrichting bijzonder en uniek. Bij ’T Taphuys hebben ze veel keuze, ook als je vegetariër bent. Wel zijn de snacks relatief duur en smaken niet fantastisch. Heavens Kitchen zit op een leuke plek: aan het water. Je krijgt hier voor je geld veel en het smaakt lekker. De borrelplaat van de Aldi ziet er op het eerste oog misschien niet appetijtelijk uit, maar hij proeft zeker goed en de prijs is ook laag.

Al met al valt er voor elke plek iets positief en iets negatief te zeggen. Als je een coole plek belangrijk vindt ga je naar Raw. Als je vegetariër bent kun je het best ’T Taphuys opzoeken. Bij Haevens Kitchen krijg je veel voor een goede prijs. En de borrelplaat voor de Aldi is goedkoop, maar moet wel zelf nog even opleuken.