Vindicat krijgt op advies van de Accreditatiecommissie Studentenorganisaties geen accreditatie van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool. De vereniging ontvangt opnieuw geen bestuursbeurzen. Ook worden zij niet meer uitgenodigd voor plechtigheden.

Door het sluiten van de geldkraan loopt de vereniging ongeveer 33.000 euro mis. De RUG en de Hanzehogeschool drongen vorig jaar al aan op een cultuurverandering binnen de vereniging. Er moest ook een gedragscode voor studentenverenigingen komen.

Hardere maatregelen

De vereniging kwam al meerdere keren negatief in het nieuws. Zo was een lid veroordeeld omdat hij op het hoofd van een eerstejaars was gaan staan. De RUG en de Hanzeschool zijn nu van mening dat de maatregelen die zijn genomen niet tot het gewenste resultaat hebben geleid. 

Geweld- en alcoholincidenten

De Accreditatiecommissie Studentenorganisaties deed onderzoek naar de vereniging na een reeks van geweld- en alcoholincidenten en concludeert nu dat het er té onveilig is en er teveel drank aanwezig is.

Vorig jaar kregen de leden van Vindicat, de oudste studentenvereniging (1815) van Nederland, al geen bestuursbeurzen meer.