Aankomend weekend wordt de Winmau World Masters, het op één na grootste toernooi van de British Darts Organisation, oftewel de BDO, gehouden. Bij dit toernooi is de Nederlander Richard Veenstra één van de grote favorieten.

De BDO staat tegenwoordig niet meer in de spotlights, toernooien worden niet meer op TV uitgezonden in Nederland en veel topdarters zijn de afgelopen 10 jaar overgestapt naar de Professional Darts Corporation, omdat deze bond een hogere prijzenpot heeft en financieel dus een stuk aantrekkelijker is.

Durrant en Veenstra

Jacques Nieuwlaat is commentator voor RTL7 Darts, hij staat bekend als één van de grootste darts-kenners van Nederland. Hij denkt dat de titel naar Glen Durrant gaat, de nummer één in de BDO-ranking. “Glen Durrant is gewoon verreweg de beste darter van de BDO. Hij heeft afgelopen toernooien niet heel goed gespeeld, maar bij wedstrijden op een podium en met camera’s erbij weet hij meestal wel goed te spelen.”

Nieuwlaat denkt echter dat er een paar Nederlandse spelers zijn die het Durrant nog wel eens moeilijk kunnen maken. “Richard Veenstra gooide afgelopen tijd zeer goed, hij is dus ook een kanshebber op de titel. Ook Wesley Harms wist afgelopen periode goede resultaten neer te zetten en kan het Durrant dus moeilijk maken.”

Een goede periode

Richard Veenstra is volgens Nieuwlaat dus een grote kanshebber, hij ziet dit zelf ook zo. “Ik gooi de afgelopen tijd best goed, en als ik tijdens de World Masters weer zo lekker in mijn vel zit, denk ik dat ik ver kom.” Veenstra is dus zelfverzekerd, maar blijft wel realistisch. “Er zijn natuurlijk nog meer goede deelnemers, spelers als Durrant, Mcgeeney en Harms zijn moeilijk te verslaan.”

Ondanks dat heeft Veenstra niet speciaal hiervoor zijn trainingsschema aangepast. “Ik heb de afgelopen twee weken veel toernooien gespeeld. Nu vind ik het dus ook wel lekker om even een paar dagen niet te gooien, daarnaast moet ik ook gewoon werken. Aankomende donderdag ga ik weer eens trainen, ik denk dat die aanpak wel genoeg is om goed te presteren.”

De Winmau World Masters wordt alleen op Engelse tv uitgezonden, maar voor de mensen buiten het Verenigd Koninkrijk is het toernooi te volgen via het YouTube-kanaal van de BDO.