Cateraar Hutten ondersteunt de actie van Wakker Dier voor ‘Eet Geen Dierendag’. Een aantal locaties gaan op 4 oktober met die actie aan de slag. De samenwerking van de cateraar met Wakker Dier is dit jaar intensief. Annemarie Driessen, de corporate storyteller van Hutten, vertelt waarom.

Op Dierendag wil de cateraar zo goed als geen vlees serveren, het liefst helemaal geen vlees. Hutten is continu bezig met kijken hoe ze gasten kunnen stimuleren om een bewust eetpatroon te hanteren. “We kijken niet naar afzonderlijke producten, maar naar het totaalplaatje. Dat betekent dus: niet elke dag vlees eten.”

Food Coach

De actie past binnen de foodvisie van Hutten. Ze hebben dit jaar deze visie op papier gezet met de ‘Food Coach’. Dit deden ze samen met de organisatie Voeding Leeft. Zij vertalen de adviezen uit recent wetenschappelijke onderzoeken in de praktijk. “Eet zoveel mogelijk vers, plantaardig en onbewerkt. Dierlijke producten met mate. Maar eet wel gevarieerd”, zegt Driessen.

Meer dan een cateraar

Hutten wil meer zijn dan een cateraar die broodjes serveert. De cateraar wil van betekenis zijn voor de wereld en hun verantwoordelijkheid nemen over het welzijn van dieren en van mensen. En dat producten die ze van ver halen op een eerlijke manier geproduceerd zijn. “We willen weten onder welke arbeidsomstandigheden producten gemaakt zijn. Geven en niet alleen maar nemen.”

Drie manieren 

Voor Eet Geen Dierendag heeft Hutten meer dan 180 bedrijfslocaties ingelicht over de actie. Deze locaties maken reclame op 4 oktober voor Eet Geen Dierendag met posters en een verhaal om op buffetmeubels te plaatsen om gasten uit te leggen waarom ze aan de actie meedoen. Hun restaurants hebben ze geïnspireerd om op drie manieren te kiezen om in te spelen op de acties. Helemaal vegetarisch, zoveel mogelijk of een combinatie van vlees en vegetarisch.

Keuzes respecteren 

Hutten wil met de actie absoluut niemand iets opleggen. Daarbij hebben ze met opdrachtgevers te maken, zegt Driessen. “We willen natuurlijk zoveel mogelijk ieders eigen keuze respecteren, maar we hebben ondertussen wel onze eigen ideeën over wat wij een goed en gezond leefpatroon vinden. Daar passen bepaalde keuzes bij en daarover willen we mensen inspireren.”