Disney is druk bezig om klassiekers in een nieuw jasje te steken. De animaties worden vervangen door echte mensen en de verhaallijn wordt lichtjes aangepast. Voor ons de kans om onze jeugd te herleven met deze live-action remakes.

Over het algemeen worden de remakes goed ontvangen. Dat is voor Disney een goede reden om de live-actiontrend door te zetten. Ook Disneyfan Celine Sibbelee (21) is razend enthousiast over de nieuwe, maar toch oude, films: “Tot nu toe ben ik hartstikke positief over wat er al gemaakt is. Ik kan me haast niet voorstellen dat de films die er nog aankomen slecht zullen zijn.”

Verhaallijn

In de meeste van de live-action films worden er een aantal elementen uit de originele versies aangepast. Zo worden sommige liedjes en soms zelfs complete personages weggelaten. Sibbelee stoort zich niet zo aan die wijzigingen en ziet juist het positieve er van in. Ze noemt hierbij een voorbeeld uit Beauty & The Beast (2017): “Er worden ook aspecten toegevoegd die niet in het origineel zitten. Dat vind ik echt ontzettend gaaf, want je krijgt weer hele andere perspectieven of je ziet meer de achtergrond van een personage. Dat maakt het verhaal vaak nog vetter.”

Computer-generated imagery

Tijdens de productie van de nieuwe films wordt veel gebruik gemaakt van computer-generated imagery (CGI). Dit is een soort hyperrealistische vorm van animatie, waardoor de beelden levensecht lijken. Een voorbeeld hiervan is te zien in de onlangs uitgekomen film Christopher Robin, waarin Janneman Robinson als volwassen man herenigd wordt met Winnie de Poeh en zijn vriendjes. Dankzij CGI kunnen er allerlei beelden worden gecreëerd die niet door acteurs gespeeld kunnen worden. Super handig dus, in een wereld waar alles om magie draait.

CGI toegepast in Christopher Robin

Overzicht

Er is al een flinke lijst van Disneyfilms die opnieuw worden gemaakt. De meeste worden naar verwachting al in 2019 uitgebracht. Dus hoeven we niet lang te wachten.