Op bol.com is sinds woensdag alcohol te koop. Voor drank hoef je je bank niet eens meer af. Op de site wordt onder andere speciaalbier, wijn en sterke drank zoals wodka en whisky aangeboden. ID-controle zal plaatsvinden bij het afleveren aan de deur.

bol.com heeft met verkooppartners de afspraak gemaakt dat bezorgers ID-controles moeten uitvoeren bij het afleveren van de pakketten. ”Als de bezorger twijfelt over de leeftijd van deze persoon, moet hij naar een legitimatie vragen. Vergelijkbaar met een caissière in de supermarkt of de barman in een café’’, zegt Roos Franssen, pr-adviseur van bol.com.

Bol.com

Het gevaar zit er nu in dat jongeren onder de 18 jaar alcohol gaan bestellen via de website, maar ook daar is de bol.com op voorbereid. ”Wanneer je jonger dan 18 bent mag de bezorger de alcohol niet leveren en gaat het pakketje terug. Als dit in de praktijk fout gaat, blijven wij uiteraard ook niet met de betreffende verkooppartner zakendoen. Wij vinden het belangrijk dat de wet wordt nageleefd.”