Het was haar derde grote prijs dit jaar. De Nederlandse BMX’er Laura Smulders (24) won afgelopen zondag in het Argentijnse del Estero de wereldbeker. Smulders stelde zaterdag haar overwinning al veilig en wist zondag aan de start dus al dat zij verzekerd was van de titel.

“Het voelt natuurlijk altijd goed om te winnen”, vertelt Smulders. “Het is voor mij de eerste prijs die ik behaal in Argentinië, die kan ik nu ook van mijn lijstje afstrepen.” Smulders schreef nog meer titels op haar naam in onder andere Frankrijk, de Verenigde Staten en Canada. De 24-jarige Nijmeegse bleef in haar overwinningsrace de Amerikaanse Alise Willoughby (tweede) en de Nieuw-Zeelandse Sarah Walker (derde) voor. Na deze overwinning op zaterdag had Smulders zondag nóg een laatste race waarin ze al zeker was van haar titel. “Het was natuurlijk enorm gaaf om zaterdag al te weten dat ik niet meer kon verliezen”, vertelt ze.

De nuchtere Gelderlandse legde zichzelf een lichte druk op en wilde voornamelijk presteren in deze competitie. “Ik deed in Argentinië niet mee om het meedoen. Ik kwam daar echt om mijzelf te bewijzen. Ik ben een slechte verliezer, dus daar ik was er ook echt om te winnen.”

Smulders kwam woensdag weer terug in Nederland aan om de komende weken wat te kunnen rusten en na te kunnen genieten van deze overwinning. “Ik ga eerst even lekker met een vriendin weg en eventjes bijkomen, maar daarna begin ik gewoon weer met trainen”, zegt Smulders.