Het gokmonopolie van de Finse overheid zorgt ervoor dat veel ministeries in Finland gefundeerd worden. Toch heeft gokken ook een keerzijde: verslaving. Er bestaan daarom in Finland klinieken waarin gokverslaafden van hun verslaving af worden geholpen.

Maria Heiskanen, onderzoekster en auteur van het boek ‘Problem Gamblers and money’, vertelt in de video over de keerzijdes en risico’s van gokken. Heiskanen werkt bij de Peliklinikka in Helsinki en doet daar onderzoek naar de sociaaleconomische gevolgen en oorzaken van gokverslaving.

Lees HIER meer over het belang van het behouden van het Finse gokmonopolie. Waarom is het belangrijk voor Veikkaus om het Finse gokmonopolie te behouden? En hoe is die gokcultuur in Finland nou eigenlijk ontstaan? Lees voor het antwoord op die vraag DIT ARTIKEL.

Uit onderzoek van The Finnisch Health Institue (THL) is gebleken dat de armste gokkers in Finland voor de helft van de opbrengst zorgen. Vijfentwintig procent van de opbrengst komt van probleemgokkers. Bekijk de tool om de verhouding te zien:

Meer weten over het onderzoek en de identificatieplicht voor gokautomaten? Lees DIT artikel!