Een van de dingen waar je in Edinburgh niet aan ontsnapt, naast de vele spoken, zijn toeristen. De twee hebben veel van elkaar weg, hun aanwezigheid is altijd merkbaar, ze dwalen vaak doelloos rond, zijn de oorzaak van een hoop irritatie, brengen in Edinburgh heel wat geld in het laatje en staan altijd op de achtergrond van je foto’s. Maar deze keer krijgen de toeristen de spotlight en staan ze op de voorgrond.

  • Een advertentie voor één van de vele ghost tours is te zien in het centrum van Edinburgh, vlakbij het Mercat Cross, waar veel van de ghost tours 's avonds verzamelen.
  • Je ziet haast door de bomen het bos niet meer, of de begraafplaats de toeristen. Ze zijn vrijwel altijd aanwezig in grote getale. Een groep toeristen in de Greyfriars Kirkyard maakt een korte stop bij een van de mausoleums voor foto's.
  • De Greyfriars Kirkyard is omringt met winkeltjes en café's vernoemd naar de begraafplaats. Deze art shop bevind zich naast de ingang, maar heeft niks te maken met de kerk of begraafplaats zelf. Real life toeristen clickbait.
  • Een grote groep toeristen heeft zich verzameld om een straatartiest (buiten beeld) met een Houdini-achtige act, waarbij hij uit een ouderwetse dwangbuis en kettingen probeert te ontsnappen. Het optreden vond plaats naast het Mercat Cross, waar vroeger vaak executies plaatsvonden. De toeristische sector speelt in op Edinburgh's vaak lugubere verleden.
  • Een groep van een ghost tour krijgt uitleg over George Mackenzie's mausoleum, waar een poltergeist zou huishouden. Op de achtergrond lopen drie mensen in kostuum reclame te maken voor een spooktocht die later in de avond zal plaatsvinden.