Volgens het CBS is de helft van de bedrijven gehackt. Het is dus erg belangrijk om je gegevens te beschermen, maar dat kost vaak veel research en tijd. Hieronder de drie makkelijkste beveiligingsopties voor de luie student.

Updates
Als eerst updates, zorg ervoor dat je je software en programma’s regelmatig update. Computersoftware als Windows zijn namelijk voortdurend doelwit van internetcriminelen en programmeurs zijn alsmaar bezig deze software beter te beveiligen. Het is natuurlijk verleidelijk om die melding weg te klikken en je serie verder te bingewatchen op Netflix, maar het blijft belangrijk de update uit te voeren om je veiligheid te kunnen garanderen.

Tweestaps-verificatie
Een tweestaps-verificatie is zo gepiept. Je kunt op deze manier al je sociale media-accounts en zelfs je Gmail beveiligen. Wanneer iemand jouw wachtwoord heeft, is het nog steeds niet mogelijk om op jouw account in te loggen. Je krijgt namelijk een SMS-bericht met een unieke code, die je nodig hebt om aan te melden. Dit doe je eenmalig, daarna hoef je hier niet meer naar om te kijken.

Een van de meest populaire sociale media is Instagram. Hoe beveilig je je Instagram-account? Bij instellingen ga je naar ‘Privacy en beveiliging’. Daar kun je naar ‘Tweestapsverificatie’.

Vervolgens kies je de manier waarop je dit wil toepassen, via SMS of een verificatieapp. Als je de optie via SMS kiest, krijg je meteen een code die je vervolgens invoert om deze instelling te voltooien.

Hier wordt uitgelegd hoe je elk medium gemakkelijk via tweestaps-verificatie kunt beveiligen.

Wachtwoordmanager
Het is verstandig om zo veel mogelijk verschillende wachtwoorden te gebruiken voor al je accounts. Echter is het erg moeilijk om al deze wachtwoorden te onthouden. Hiervoor kun je een wachtwoordmanager downloaden, voor Apple-gebruikers is deze inbegrepen in de iCloud, de zogenaamde sleutelhanger. Deze genereren veilige wachtwoorden en onthouden deze vervolgens voor je.

Het hoeft dus helemaal niet veel tijd en moeite te kosten om je accounts te beveiligen en je te beschermen tegen hackers. Vanaf nu heeft geen enkele student een goed excuus voor onbeveiligd sociale media-gebruik.