Arjen Robben vertrekt na 10 seizoenen bij Bayern München. De 34-jarige speler zal zijn contract na dit seizoen niet meer verlengen bij de Duitse club. Er is een grote kans dat de voetballer terugkomt naar de eredivisie voor de laatste jaren van zijn carrière.

Persvoorlichter van FC Groningen Richard van Elsacker ziet de oude held graag terugkeren. Aan het begin van Robbens carrière speelde hij twee jaar bij Groningen waarna hij een contract aangeboden kreeg bij PSV. “Arjen begon hier met zijn carrière, we zouden hem graag terugzien voor de laatste paar jaren van zijn voetbalcarrière. We laten de keuze volledig aan hemzelf maar het zou voor ons een mooie cirkel zijn.”

‘We moeten het goed afwegen’

Rik Elfrink, clubwatcher van PSV weet niet of het een verstandige keuze is om Robben terug te laten komen. “Het is een lastige situatie. Ik twijfel niet over de kwaliteiten van Robben, maar hij is ondertussen wel al een oudere speler. Het team van PSV nu is een redelijk jong team en er moet rekening worden gehouden met oude blessures. Robben is op dit moment topfit, maar hoe lang blijft dat zo? We zouden Robben voor maximaal een of twee seizoenen een contract kunnen geven. Het is een mooie gedachte maar we moeten het goed afwegen.” Elfrink geeft aan dat er goed met elkaar gesproken zou moeten worden over een contract, onder andere omdat Robben geen transferwaarde toe zal voegen aan het team.

‘PSV is te behoudend voor Robben’

Ook voetbalclub Ajax geeft aan Robben een contract te willen geven, “Robben houdt van voetballen, aanvallend voetbal, want dat ligt hem goed. Dat doet Bayern ook. Dus hij kan beter naar Ajax komen dan naar PSV”. Dit vertelt Sjaak Swart in een filmpje van Ajaxprimeur. Swart is voormalig voetballer van Ajax. Volgens Swart is PSV te behoudend voor Robben.