Puinhoop Kollektiv, een dj-act in de hiphop-industrie in Nederland, stopt ermee na zeven jaar. Een set draaien op het kampioenschapsfeest van PSV en het hosten van een eigen ‘Puinhoop Festival’ in Middelbeers zijn een aantal hoogtepunten. Puinhoper Lars Den Otter blikt terug en onthult wat er nog komen gaat.

Dat ze er helemaal mee gaan stoppen is niet het geval. ”We zijn eigenlijk met z’n drieën begonnen met het organiseren van evenementen onder de naam ‘Café De Puinhoop’. Het organiseren van die feesten blijven we gewoon in de huidige samenstelling doen, maar achter de dj-act zetten we wel een punt.”

Het besluit om niet meer op te treden als dj-act hangt samen met het feit dat de mannen niet echt meer dingen op de bucketlist hadden staan. De nieuwigheid was er wellicht een beetje af en de extreme drive, die er altijd is geweest, werd daardoor iets minder. Met ‘Café De Puinhoop’ slaan ze dus een nieuwe weg in. ”We hebben gewoon zin in iets waar we nieuwe energie van krijgen”, aldus Den Otter.

Er volgt nog één laatste seizoen voordat het einde van Puinhoop Kollektiv een feit is. Dit laatste seizoen werd in oktober aangekondigd tijdens hun eigen ‘Puinhoop Festival’ en zal in oktober 2019 tijdens datzelfde feest ook eindigen.

Tot die tijd staat er nog genoeg op het programma van Puinhoop Kollektiv. Den Otter: ”In de decembermaand doen we nog gewoon onze oude optredens. Met carnaval doen we altijd een speciale carnavalstour en meteen daarna start onze ‘Final Weekend Tour’. Een laatste rondje Nederland zeg maar”.

Dit is de video waarmee Puinhoop Kollektiv aankondigde dat ze gaan stoppen met de dj-act.