Zanger, stylist en Tilburger Roy Donders is getreurd. Rojami’s is failliet verklaard. Zijn winkel in het centrum van Tilburg moet daarom per direct sluiten. Maar de realityster gaat niet bij de huispakken neer zitten.

“Het is verschrikkelijk”, verklaarde de ‘Stylist van het Zuiden’ tegenover de Privé gisteren. “Ik heb zelf het faillissement moeten aanvragen, gewoon omdat het niet goed ging.” Alles leek goed te gaan in het leven van de realityster. Naast zijn eigen realityshow, ‘Stylist van het zuiden’, had hij boekingen als zanger en zijn huispakkenlijn liep ook goed.  Het faillissement is dan ook een domper in zijn carrière.  “Mijn hele ziel en zaligheid zit in die winkel, jaren van mijn leven en dat van mijn familie zitten erin. Over anderhalf jaar zouden we tien jaar bestaan, maar dat gaan we dus zeker niet meer halen”, verklaarde hij.

Oorzaken

De verhuizing van de winkel Rojami’s van een buitenwijk van Tilburg naar het centrum was een van de oorzaken voor het faillissement. De locatie had een hogere huurprijs maar trok ook minder klanten aan. “De laatste maanden moest er dik geld bij en dan word je wel gedwongen een besluit nemen, hoeveel pijn dat ook doet”,

Rechter

Roy’s zakelijk toekomst en die van het bedrijf werden vandaag in de rechtbank bepaald. Rojami’s sloot afgelopen week al haar deuren en de kans dat die weer open gingen zou een wonder zijn geweest. Dat er vandaag een faillissement uitgesproken zou worden leek onvermijdelijk, en dat gebeurde dus ook. Een rechtbankwoordvoerder heeft bevestigd dat de rechtbank Zeeland-West-Brabant het faillissement heeft uitgesproken. Daarmee komt er een einde aan ruim 8 jaar huispakken shoppen bij Rojami’s.

Fans

Ook de fans van Roy balen van het faillisement. “Ik denk ook dat hij echt niet over 1 nacht ijs is gegaan toen hij z’n insolventie aan vroeg”, zegt Ine uit Tilburg. “Maar dat er echt niets anders op zat.” Op de facebook pagina van Roy is veel te lezen dat mensen hopen dat hij een doorstart maakt. Ook Ine hoopt daarop. “Ik hoop echt dat hij een doorstart kan maken en dat 2019 hem meer geluk brengt!” De toekomst moet uitwijzen wat er gaat gebeuren met Rojami’s.