De Nederlandse Badmintonbond laat weten afscheid te nemen van bondscoach Kent Madsen. De pupillen blijken onvoldoende prestaties te leveren onder leiding van de Deen. Madsen had een contract tot de Olympische spelen in Tokyo van 2020.

“Helaas gebeurt het in de sport wel eens dat, ondanks de goede intenties van alle betrokkenen , het niet lukt om samen een sterk team te vormen dat nodig is om op  wereldniveau te presteren”, vertelt nieuw technisch directeur van de Nederlandse bond Victor Anfiloff tegen ANP. “We hebben geen twijfels dat Kent met zijn badmintonervaring spoedig van waarde zal zijn bij een ander programma.”

Verschil van visie
Christ de Rooij, eindredacteur van badmintonline.nl, denkt dat verschil van visie de doorslag was voor de beslissing van de Nederlandse Badmintonbond. “Anfiloff heeft hier voor gewerkt voor het Nederlandse Beachvolleybalteam als bondscoach en talentencoach. Op procesbasis verschilt hier het beleid van inhoudelijke basis.”

Invalcoaches
Voorlopig worden talentencoach Ruud Bosch en Jonas Lyduch aangewezen als de nieuwe coaches van het badmintonteam. Rune Massing, oud-bondscoach van het Nederlandse badmintonteam, heeft hier zijn twijfels over. “Bosch is talentencoach en is nu aangesteld als bondscoach, een grote taak voor een onervaren trainer. Dit kan mogelijk gevolgen hebben op de prestaties van het team.”

Nieuwe bondscoach
De Rooij vermoedt dat Bosch zijn positie mag behouden. “Bosch  heeft niet veel ervaring als bondscoach, toch heeft hij het afgelopen half jaar veel trainingen mogen overnemen. Ik denk dat hij daar veel kennis heeft opgedaan en de vertrouwen van de spelers heeft kunnen winnen.”

Dit weekeinde speelt het Nederlandse badmintonteam een EK-kwalificatietoernooi in Portugal. Ze neemt het op tegen de badmintonteams van Ijsland, Zwitserland en Portugal.