Luka Modrić die dit jaar de Champions League won met Real Madrid, heeft maandag de Gouden Bal in ontvangst genomen. Cristiano Ronaldo en Lionel Messi kwamen dit jaar tekort in de strijd om de Ballon d’Or. Wesley Sneijder won in 2010 ongeveer evenveel prijzen als dat Modrić dit seizoen deed, maar kreeg de prijs toen niet.

De jaarlijkse uitreiking van de FIFA Ballon d’Or zorgde weer voor veel discussie. Het is de prijs voor de beste voetballer van het jaar. Modrić kwam als winnaar uit de strijd en maakte daardoor een einde aan de heerschappij van Ronaldo en Messi. Vanaf 2008 tot en met vorig jaar waren het telkens die twee spelers die er met de prijs van door gingen. Bij de uitreiking benadrukte Modrić dat in die jaren ook andere spelers de Gouden Bal hadden kunnen winnen.

Terechte winnaar
Valentijn Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf, vindt het een terechte uitslag. “Het gaat niet alleen om doelpunten, anders konden alleen Messi en Ronaldo de prijs winnen.” Het ene jaar vinden de stemmers prijzen als de Champions League belangrijk en het andere jaar zijn doelpunten en assists belangrijker. “Modrić drukte deze zomer zijn stempel op het spel van de Kroaten tijdens het WK . Daarnaast was hij ook erg belangrijk in de Champions League voor Real Madrid.” Driessen zegt wel dat Messi de beste voetballer van dit tijdperk blijft. Toch ziet hij Ronaldo ook als kanshebber om de Gouden Bal volgend seizoen weer te winnen. Driessen denkt namelijk dat de Portugees bij Juventus in zijn eerste jaar kampioen wordt en dat hij met zijn team ver komt in de Champions League.

Sneijder had het ook verdiend
Luka Modrić vindt dat Wesley Sneijder in het verleden ook de Gouden Bal had moeten winnen. De Nederlander won in 2010 bijna alles wat er te winnen valt. Daarnaast hielp hij het Nederlands elftal naar de finale van het WK, net als Modrić dit jaar bij Kroatië deed. In dat jaar ging Messi er met de Gouden Bal vandoor, terwijl hij toen een vergelijkbaar seizoen had met dat van dit jaar. Het is vreemd dat de Argentijn in 2010 de Ballon d’Or won in plaats van Sneijder, want maandag eindigde hij als vijfde met een soortgelijk jaar.