BREDA – Breda kent vanaf 2019 een groter woonaanbod. Er zijn al een aantal geplande bouwlocaties bekendgemaakt, zo meldt WonenBreburg. Zo zullen er in de Hudsonstraat in Breda flatgebouwen worden afgebroken om plaats te maken voor nieuwe woongelegenheden. Ook zijn er grote plannen om het gebied aan de Belcrum te gaan uitbreiden.

Breda kampt al enkele jaren met het geringe woonaanbod in de stad. De Tweede Kamer heeft met verschillende gemeenten al het woningprobleem besproken. Petra van WonenBreburg erkent dit probleem: “Breda is al een druk bevolkt gebied en met de veranderende gezinssituaties van nu zoals scheiden, zijn er steeds meer mensen die hier naar huizen blijven zoeken. Ook is Breda natuurlijk heel erg in trek bij jongeren om naartoe te komen”, zo laat ze weten.

Saskia Nagtgaal, die momenteel in Breda woont, is een van de mensen die lang heeft moeten zoeken naar een huis. De woningmarkt is te gering, vindt ze: “We hebben maanden zitten zoeken naar een woning en toen hadden we eindelijk  het geluk dat we iets hadden gevonden”, vertelt ze. “Daar kwamen wel ook de grote kosten bij want Breda is heel erg duur om te gaan wonen.”

Of het waar is dat er al plannen zijn om te bouwen voor 2019 is bij woningcorporatie Laurentius nog niet bekend. Zij kunnen niet vaststellen of de toekomst voor de woningmarkt zo rooskleurig is als wordt beweerd. Zij zeggen in elk geval dat er nu nog geen plannen bij hen zijn bekend.

Op deze kaart is te vinden waar nu al bekend is dat er gebouwd zal gaan worden:

https://goo.gl/maps/e1LjHRpgsJ72