Honderden gasten, een ring van driehonderdduizend dollar: niks was te gek voor het huwelijk van Nick Jonas en Priyanka Chopra afgelopen zondag. De bruiloft zelf vond plaats in India en duurde het hele weekend. Het echtpaar gaf in totaal 2 miljoen dollar uit aan deze speciale dagen. Maar hoeveel geeft de gemiddelde Nederlander uit aan een bruiloft?

In Nederland komt een bruiloft van 2 miljoen dollar waarschijnlijk niet zo vaak voor. Gelukkig zijn er ook opties voor mensen die een kleiner budget hebben. Zo kwam de Zeeman in 2016 met een trouwjurk van €29.-. Deze was volgens het AD binnen 2 dagen uitverkocht.

De website The Perfect Wedding, die echtparen een prognose geeft over hoeveel hun speciale dag gaat kosten, vermeldt dat een gemiddelde Nederlandse bruiloft €23,000,- kost. Marieke van Seccelen van ID-S Weddingplanning in Eindhoven zegt dat het aantal is toegenomen. ‘’Wij merken dat aan het aantal boekingen. Ook de prijs die mensen betalen stijgt een beetje, zo werden de bruiloften een paar jaar geleden rond de €15.000,- ingeschat en nu rond de €25.000,-.’’

Aantal huwelijken
Hoewel celebrities vaak trouwen op de meest extroverte manieren, zoals Nick Jonas en Priyanka Chopra, zijn deze verbintenissen vaak van korte duur. Zo werd vandaag bekend dat Cardi B en Offset gaan scheiden, nadat ze 14 maanden met elkaar getrouwd zijn geweest .

Volgens cijfers van het CBS verbonden er in 2017 zo’n 64 duizend mensen zich aan elkaar. De helft daarvan eindigt in een echtscheiding. Wat opvalt is dat het aantal huwelijken in 2018 toeneemt in vergelijking met vorig jaar. Onder de jongeren is trouwen niet zo populair: zij kiezen vaker voor geregistreerd partnerschap.