Afgelopen week zijn er één miljard Air Miles verlopen. Deze spaarpunten zijn onder andere te verkrijgen bij winkels van Albert Heijn en Shell. Hoewel het spaarsysteem razend populair was in de jaren ’90, maken de jongere generaties een stuk minder gebruik van deze toen unieke manier van sparen.

Snelcursus Air Miles

Hoeveel Air Miles krijg ik?

Als je Air Miles spaart bij winkels als Albert Heijn of Etos krijg je 1 Air Mile per iedere €2,- aan boodschappen. Bij Shell werkt het spaarsysteem weer anders, hier ontvang je 1 Air Mile per hele liter brandstof die je tankt.

Waarde

De huidige waarde van een Air Mile is 1 eurocent. Koop je benzinevouchers bij Shell dan zijn ze een halve eurocent waard, wat in houd dat je bij iedere 200 Air Miles €1,- korting krijgt.

Heel Nederland werd opgeroepen om zijn ‘oude’ Air Miles voor 1 december in te leveren. Dit waren Air Miles die verkregen waren voor 1 november 2013. Loyalty Management Netherlands, het bedrijf achter Air Miles, voerde een jaar lang campagne om mensen op de hoogte te stellen van de vervaldatum. Ondanks de vele inspanningen en de 4,2 miljard Air Miles die wel verzilverd zijn, bleven er nog één miljard liggen die ondertussen zijn verlopen. Volgens Auke Sijsma, commercieel directeur bij Loyalty Management Netherlands, waren de verlopen Air Miles minder dan 1% van de totaal uitgegeven Air Miles in de afgelopen 25 jaar. Dan rijst nu de vraag; als deze miljard Air Miles in mijn portemonnee hadden gezeten, wat had ik er dan mee kunnen doen?