Verspakketten zijn de laatste tijd razend populair en zijn inmiddels in elke grote supermarkt te vinden. Het is makkelijk, gezond, goedkoop én gevarieerd. Is dit een uitkomst voor de drukke student?

De laatste jaren is het voor de gemiddelde Nederlander belangrijk dat koken een stuk minder tijd kost. Uit een onderzoek van Motivication blijkt dat we gemiddeld een half uur aan ons avondeten besteden. Vooral studenten hebben vaak geen zin om na een lange dag vol colleges nog een uitgebreid avondmaal op tafel te zetten.

Gezond eten is de trend
Bovendien vinden we het tegenwoordig een stuk belangrijker dat we vers en gezond eten. “Er komen steeds meer wetenschappelijke onderzoeken waaruit blijkt dat voeding invloed heeft op je gezondheid. Veel welvaartsziektes zoals obesitas, diabetes type 2 en een hoge bloeddruk kun je drastisch verminderen door goed te eten”, vertelt Kok Millicent Voermans. “Ook wordt er tegenwoordig veel gekeken naar plekken op de wereld waar mensen bovengemiddeld gezond oud worden: de zogenaamde blue zones. Dit komt door hun levensstijl, waarin voeding een belangrijke rol speelt”.

Goedkoop
Velen beweren dat het juist duurder is om een verspakket te kopen dan wanneer je alle ingrediënten los koopt. Dit is echter niet waar. Doordat er in het pakket alleen de precieze hoeveelheden van de ingrediënten zitten heb je na het koken niks over. Er wordt dus geen voedsel verspild.

Neem bijvoorbeeld het AH Indiase curry madras verspakket.

Variatie
Het is vaak moeilijk om gevarieerd te eten en verspakketten kunnen een oplossing zijn voor dit probleem. De pakketten bevatten verschillende groentecombinaties en vormen vaak de basis voor gerechten die niet alledaags zijn, zoals bietensoep en pompoenrisotto.