Drie top powerlifters uit Nederland en België gaan in Brabant tegen elkaar strijden. De zwaargewichten zorgen voor een ‘interessant affiche’. In Veldhoven gaan zij samen met andere deelnemers uitmaken wie het sterkste is op de onderdelen squat, bench press en deadlift.

De DRC Groep presenteert ‘The Battle of the Lowlands Giants’. Jordi Snijders (Nederland), Sebastiaan Tempelaars (Nederland) en Steve Ringoot (België) strijden zaterdag namelijk tegen elkaar.

Interessant affiche
Pieter van de Vijfeijke, voorzitter van de KNKF-sectie powerliften, noemt het ‘een interessant affiche’. “Dit komt omdat een van de sterkste Belgische powerlifters het opneemt tegen twee van de beste powerlifters uit Nederland.” Op het toernooi strijden ook nog honderden andere powerlifters om de titel in Veldhoven.

Nederlands kampioen bankdrukken
Jordi Snijders is de houder van het bankdrukrecord in Nederland. Hij werd dit jaar voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioen bankdrukken bij de gewichtsklasse 120+. Zijn officieel Nederlandse record bankdrukken (bench press) staat op 327,5 kilo. Zijn raw record, zonder hulpmiddelen, is 242,5 kilo.

Hier traint Snijders de bench press

Vijfde Europees kampioenschap
Steve Ringoot eindigde een aantal dagen geleden nog vierde op het Europees kampioenschap classic powerlifting. De Belg kreeg de bronzen medaille bij het onderdeel bench press door 235 kilo te bankdrukken. Dat was dus met classic powerlifting, dus zonder hulpmiddelen, daardoor is het verschil in gewicht zo groot met het officieel Nederlandse record.

View this post on Instagram

🥉 Bronze medal in bench press today and 4th overall at the European Championship here in Lithuania 🇱🇹 Went 340kg in squat, 235kg in bench press and 322.5kg in deadlift! Huge shout-out to @sbdapparel for shooting this! ❤ Completly messed up my hand in deadlift and that might have costed my the third place overall but I'm ready to make 2019 MY YEAR! Thank you everyone for all the support, nothing but love for all of you ❤ #EuropeanChampionship #Lithuania #Kaunas #bronzemedal #medal #zalgirisarena #powerlifting #powerlifter #teambelgium #teambel #sbdapparel #sanaseurope #squat #benchpress #deadlift #classic #raw #makingmywayup #stepbystep Also want to give a massive shout-out to @hybridperformancemethodgym @hybridperformancemethod for having me over in Miami. It was just what I needed to recover from my injury! Thank you @alexuslar @hayden.bowe @steficohen @vincentvictorero_sc @bigfornothing83 @mikeizzolo and all the others for getting my spirits up! To my mentors and coaches @stefstorme @gudrunosteo , Kris Van Hove and Hugo De Grauwe! And to the ones who back me up in my own club! @kpolfliet @yverbinnen @leemansjeroen @rikdegrauwe @anne.daineffe @gunnardevadder @didierbekaert @robesselens and so many more ❤ and to the ones who take in all my complaining @kirabg03 and @zoedbckr 😇🤗

A post shared by Steve Ringoot (@sringoot89) on

Beelden van het Europees kampioenschap

Tweede NK bankdrukken
In 2017 werd Sebastiaan Tempelaars tweede op het NK bankdrukken. Het was classic bench press en de Nederlander drukte 220 kilo. Hij moest zijn meerdere erkennen in Jordi Snijders, want hij was de winnaar met een score van 242,5 kilo.

Hier traint Tempelaars de bench press

The Big Three
Deze drie oefeningen worden samen ‘the big three’ genoemd. Dat zijn ook de onderdelen die de deelnemers zullen uitvoeren. Wie in totaal de meeste kilo’s heeft gelift op die oefeningen, wint de wedstrijd.
Zaterdagmiddag om 14.30 beginnen de mannen van de gewichtsklasse 120+ aan de wedstrijd.